TD Selca
Dobrodošli  > Aktualno

Aktualno

Leto 2023 - Prireditve ob 1050 letnici Selc

 

Več informacij pod 1050 let Selc 

  


 

 


 

 

PREBERI!!

 

 

Ekipa TD Selca si želi podmladka, ki bi v nadaljevanju tudi prevzelo vodenje TD SELCA.  Naprej bi vodili preko mladinske sekcije organizacijo že utečenih aktivnosti TD SELCA, dodajali nove in ukinjali neaktualne!

Naša želja je, da se nam priključi kdorkoli, ki bi želel sodelovati v upravnem odboru TD Selca ali le kot pomoč pri dejavnostih; lepo povabljeni k pogovoru.

(več informacij pri predsedniku društva Tomažu Habjan (gsm:031378751) 


Oglejte si internetno stran Turizem v Selški dolini .

Oglejte si še internetno stran JZR, ki pokriva področje turizma v Selški dolini! 


 Kaj si lahko privoščite pri nas v Selški dolini!
 
V TD Selca smo pričeli s skeniranjem starih fotografij vasi Selca. Zbiramo fotografije hiš, domačij, odsekov vasi, ulic, dogodkov in predmetov izpred tridesetih let. Prosimo vas, če imate fotografije, ki bi prikazovale katerega od željenih motivov, da nas pokličete in s tem omogočite razstavo "kopij" teh fotografij (originali seveda ostanejo pri vas doma). Kasneje predvidevamo tudi nadaljevanje oz drugo izdajo knjige Selca nekoč (avtorice Olge Šmid). Vabimo pa tudi nekoga, ki bi želel ob slikah ubesediti nekaj podatkov o Selcih nekoč. Vsi lastniki fotografij in literarnih prispevkov bodo v zborniku omenjeni - tako se bomo zapisali v zgodovino.     Upravni odbor TD Selca (pridemo do vas)    

SPONZORJI PRIREDITVE SELO SELA SELE 2014:

VELIKI: Domel d.d., Alpmetal&Co. d.o.o. (TC Soriška planina),  Kopla d.o.o., KS selca, TD Selca in  Občina Železniki

MALI: Javni zavod Ratitovec, Igor Marin s.p., Toni Mohorič transport, Vision studio d.o.o., Aktiv kmečkih žena selške doline, Aplus d.o.o., Lotrič Meroslovje d.o.o., Mesarstvo Čadež, Zavarovalnica Triglav, Goljevšček Jernej, PGD Selca, Sankaško društvo Selca, KUD Selca, SNOP, Župnija Selca, 


Klopice ob sprehajalnih poteh v Selcih so v večji meri obnovljene! Če je kje še kakšna, ki smo jo spregledali nam prosim to sporočite na e mail : tdselca@gmail.com


 
Sponzorji biltena ob prireditvi 30 let folklore v Selcih!
Alpmetal, Lotrič merila, Alples, Domel, Javni Zavod Ratitovec, Lušina razvoz hrane, Gostilna Zalogar, Marin-Taverna Rovn, Pohleven Franc SP, Jeles, Medeni kruhki Šmid, Smučišče Rudno, MiraMar, Cvetje in darila Klacdija, Visati, Vision vezenje, Športno društvo slepih in slabovidnih, Avto B Domen Benedik, Vodovodno inst. Berce Viljem,  Izdeliovanje narodnih noš Mojca Berce, Boštjan Gartnar photography in Tiskarna Fara.
Posebna zahvala za lektoriranje gre Tini Lušina Basaj in za zelo lično oblikovanje gospe Jani Lavtar iz Selc. Za sestavljanje in uredništvo biltena pa se lahko zahvalimo Sonji Čenčič, ki je tudi v celotno prireditev vložila daleč največ truda in prostovoljnega dela! Hvala tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli k tej prireditvi, ki jo je za vpis v zgodovino pripravilo za vas TD SELCA!   

Kot zanimivost lahko pridodamo še, da je bil Miklavžev pohod 2009 izbran kot dogodek tedna na Škofjeloškem, kar si štejemo v posebno čast, saj smo imeli hudo konkurenco, kot na primer otvoritev nove mestne brvi v Škofji Loki, in tako dalje. Posnetek si lahko poslušate na tejle povezavi: Jezik ven


Oglejte si možnosti pohodov Gremo gor in Gor pa dol Nasmeh

Oglejte si štempiljke pohodov Gremo gor! Jezik ven


DOSEŽKI KRAJANOV

Vsak od vas lahko preko e- maila tdselca@gmail.com sporoči dosežek oz. dogodek, ki naj bi zaznamoval vas, kot krajana in kraj kjer ste doma. Lahko napišete kratko predstavitev vašega početja in občutke ki ste jih pri tem doživljali.

Dobro bi bilo spoznati naše popotnike, avanturiste, izumitelje, umetnike, pohodnike, planince, ...

Na primer: Peš v Portorož, Osvojil Slo transverzalo, 100 vrhov, Skok s padalom iz Ratitovca, ...


IZLET TD SELCA!

Vse zainteresirane za vsakoletni izlet s TD Selca, prosimo če nam na mail sporočite vaše želje oz pobude kam naj bi izlet organizirali! Vse ideje so dobrodošle in se bodo skušale upoštevati! Hvala vsem ki boste kaj predlagali!

Naš e mail: tdselca@gmail.com


SLIKE IN VAŠI VTISI IZ NAŠIH AKTIVNOSTI

V izpeljali smo so zaželjeni tudi komentarji in vaši vtisi ter v galeriji slik fotografije vas obiskovalcev oz. udeležencev in tudi tistih ki se naših aktivnosti žal ne udeležujete.

Fotografije in komentarje lahko pošljete na naš e- mail:

tdselca@gmail.com

in ga bomo objavili !


Naša oglasna deska... , na katere bodite pozorni. Ob vseh naših dogodkih, veselo visijo po vaseh, kjer jih lahko opazite in seveda tudi preberete vsebino, kaj vam sporočajo.